Konferans i Helsingborg!

Japp var ute på vift nu i helgen. Jag och 13 andra kvinnor från kvinnojouren i Falkenberg var ute på konferans i Helsingborg det var super mysigt att ha lite avbrott i vardagen och bo på hotell. Vi tog tåget från FBG på lördag morgon till Helsingborg lite bökigt med byten och så men det var ett fnittrigt gäng som var ute och åkte :-). Tjeckade in på Mollbergs och sedan blev det lite tura till Helsingör med macka och öl på båten... toppen. Delade upp oss i Helsingör för lite shopping jag, mamma, Nettan, Fadime och Anita bildade en liten grupp. Trevligt att få lära känna tjejerna lite bättre. Åkte tillbaka till Helsingborg och bytte om för lite samtal i konferansrummet, jag och Maria hade blivit indelade och vi hade det toppenroligt :-) Jag måste tillägga att jag var yngst alltså alla åldrar mellan 22 och 61, jätteskoj. Åt en otroligt god middag på hotellet, anka tror jag bestämt. Alla sa natti efter några timmar. 

Hotellfrukost är ju helt underbart jag älskar det. Lite strosing på stan och sedan hemfärd, lika krångligt denna gången med. Ja väl hemma börjar ju tankarna måste ta tag i detta nu jag sitter ju ensam i tjejjouren som ordförande och håller det liksom flytande men snatr får jag vell börja någon slags värvningskampanj så jag slipper vara ensam.

Har blivit erbjuden en toppenutbildning i hedersrelaterat som börjar i november det ska bli mycket spännande riktiga höjdarföreläsare ska ju gå kvinnojourens utbildning under hösten och våren med har även blivit erbjuden en utbildning på en kväll i veckan under ett år utav kvinnofridsteamet som startar till våren också otroligt spännande. Ja att göra det har jag :-) men det är ju så himla roligt att lära sig saker som rör kvinnofridsfrågor. Hoppas att jag i framtiden kan få arbeta med detta i riksnivå hade ju varit toppen och kanske få lite lön för det efter dessa år som idiell.

Vi skulle under konferansen säga något från hjärtat mitt blev 

"All heder åt alla kvinnor som lägger ner sin själ för att hjälpa andra"

Allt för mig i dag....  

Fritids!



Här med fyra utav pojkarna som gick på fritidset. Jag fick nöjet att måla en egen bild.

Senegal!

Mamma och jag planerar för fullt inför deras resa till Kafuntine i Senegal nu i december vi var ju där i februari och att man lämnar en del av sitt hjärta i Afrika när man väl har varit där stämmer. Vi samlar kläder till mitt lilla härteprojekt ett fritids som ligger nere på den mils långa stranden där barnen som inte har råd att gå i skola får komma och måla, leka, pyssla m.m. och denna underbara man som jobbar 4 dagar i veckan helt gratis för dessa barn. Kafuntine ligger i casamanche regionen i Senegal det är den fattigaste regionen i landet. Att ha varit här och fått uppleva all denna misär ser jag som en utav de viktigaste lärdommar i mitt liv så nu ska jag göra att som står i min makt för att underlätta för de 2 skolorna publick school (1-9) och Satang Jabang (en flickskola som lär ut sömnad och resturang de arbetar även aktivt med att motverka könsstympning) och så klart mitt älskade fritids.

Skoola!!

Jahopp då har man börjat och plugga igen då blev ju precis klar med mitt sista arbete i psykologin känns bra att vara färdig med hela den kursen men jag vet inte om jag har kompetensen än att jobba med barn och unga med sociala och emotionella svårigheter. Från psykologi till design japp det är ett stort hopp. Nu har jag i alla fall lyssnat på min webbaserade färeläsning på Borås textilhögskola, väldigt intressant.


RSS 2.0